Nieuw logo 2020

Keulseweg - Witte Stein - Bracht - Hinsbeck - Blauwe Lagune - Kühne - Venlo's vleegveld - Jaommerdal - Bas - Bakenbosweg - Ronckenstein.!!

 

Trûck nao de stal

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Trûck nao de stal

Historie van "TWC De Paerssjtal

In 1986 werd de vereniging opgericht door Jan Simons. Op een advertentie in het plaatselijk krantje meldden zich een tiental sportieve fietsers. In het begin hadden enkele recreatieve fietsers, die hun gewone fiets ontdaan hadden van licht en spatborden, moeite om het tempo bij te benen. Maar na enige tijd was duidelijk wat de bedoeling was.  De veiligheid werd heel belangrijk geacht want voor- en achterin het peloton fietste iemand met een fluit, die moest fluiten bij gevaar of als iemand dreigde achterop te raken.

Iedere zondagmorgen  van maart tot oktober werd er gefietst. De routes waren overgenomen van een bevriende fietsclub en ze liepen voornamelijk over fietspaden van kerkdorp naar kerkdorp. In de loop van de jaren werden echter veel nieuwe routes gevonden, door schitterende stille natuurgebieden. Vooral in het Maas-Schwalm-Nettegebied in Duitsland bleken prachtige autoloze routes te liggen.

De vereniging groeide in de loop van de jaren uit tot een vereniging van 25 leden. Toen kwam er een ledenstop. Zonder volgwagen zou te vaak gewacht moeten worden wegens pech.
In 2001 was er een afscheiding van de leden uit Swalmen die een eigen vereniging hadden opgericht en sinds die tijd schommelt het ledental rond de 20.
Om de 4 à 5 jaar worden nieuwe tenue’s aangeschaft. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door de sponsors, die op onze website zijn vermeld.

In het najaar van 2019 is besloten om de club te fuseren met onze zusterclub TWCREUVER.  Doordat we vanaf nu in 2 groepen A en B groep zijn gaan fietsen, dit ivm de ouder wordende clubleden. De fusie is ook door een gezamelijk nieuw tenue bekracht en met naamswijziging. 

TWC-PAERSSJTAL REUVER 

 

Kranten artikel De Limburger

De twee toerfietsclubs in Reuver gaan fuseren. Per 1 januari 2019 trekken TWC Reuver en TWC De Paerssjtal samen op onder de naam van de laatste vereniging.

Beide clubs hebben het afgelopen jaar al een aantal ritten met elkaar ondernomen en leveren ondersteuning voor de internationale Maas en Grenslandtocht, die zondag 10 november voor de 26ste keer wordt verreden onder de vlag van de jubilerende Tour en Wielerclub Reuver. Deze vereniging werd veertig jaar geleden opgericht tijdens carnaval. De animo was groot. TWC Reuver telde bij de start 35 leden. Iedere zondagmorgen in de periode van maart tot medio oktober verzamelen zij zich bij de Paerssjtal voor een toertocht door de regio.

Voor de Maas en Grenslandtocht zijn weer routes van 35 en 55 kilometer uitgezet in de grensstreek, met een stijgingspercentage tot 25 procent. De organisatie verwacht ook dit jaar zes- tot zevenhonderd deelnemers uit Nederland, Duitsland en België. Starten kan tussen 8.30 en 10.00 uur bij de Paerssjtal in Offenbeek.

In 2021 wordt er ook een MTB afdeling aan onze fietsclub toegevoegd.

MTB

 
Gebruiksvoorwaarden | Privacybeleid | © 2007 twc paerssjtal. Alle rechten voorbehouden.

DHTML Web Menu by OpenCube