Nieuw logo 2020

Keulseweg - Witte Stein - Bracht - Hinsbeck - Blauwe Lagune - Kühne - Venlo's vleegveld - Jaommerdal - Bas - Bakenbosweg - Ronckenstein.!!

 

Trûck nao de stal

 

 

 

 

 

Historie van TWC “De Paerssjtal

In 1986 werd de vereniging opgericht door Jan Simons. Op een advertentie in het plaatselijk krantje meldden zich een tiental sportieve fietsers. In het begin hadden enkele recreatieve fietsers, die hun gewone fiets ontdaan hadden van licht en spatborden, moeite om het tempo bij te benen. Maar na enige tijd was duidelijk wat de bedoeling was.  De veiligheid werd heel belangrijk geacht want voor- en achterin het peloton fietste iemand met een fluit, die moest fluiten bij gevaar of als iemand dreigde achterop te raken.

Iedere zondagmorgen  van maart tot oktober werd er gefietst. De routes waren overgenomen van een bevriende fietsclub en ze liepen voornamelijk over fietspaden van kerkdorp naar kerkdorp. In de loop van de jaren werden echter veel nieuwe routes gevonden, door schitterende stille natuurgebieden. Vooral in het Maas-Schwalm-Nettegebied in Duitsland bleken prachtige autoloze routes te liggen.

De vereniging groeide in de loop van de jaren uit tot een vereniging van 25 leden. Toen kwam er een ledenstop. Zonder volgwagen zou te vaak gewacht moeten worden wegens pech.
In 2001 was er een afscheiding van de leden uit Swalmen die een eigen vereniging hadden opgericht en sinds die tijd schommelt het ledental rond de 20.
Om de 4 à 5 jaar worden nieuwe tenue’s aangeschaft. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door de sponsors, die op onze website zijn vermeld.

In het najaar van 2019 is besloten om de club te fuseren met onze zusterclub TWCREUVER.  Doordat we vanaf nu in 2 groepen A en B groep zijn gaan fietsen ivm de ouder wordende clubleden. De fusie is ook door een gezamelijk nieuw tenue bekracht.      

 

 

 
Gebruiksvoorwaarden | Privacybeleid | © 2007 twc paerssjtal. Alle rechten voorbehouden.

DHTML Web Menu by OpenCube